TOP 3
SpaarBron

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met uw belasting jaaropgaaf?

Geld verdienen met uw belasting jaaropgaaf?

Het is weer bijna zover, de blauwe enveloppen vallen weer op de mat en de jaar aangiftes moeten worden gedaan. Het komt niet zelden voor dat gezinnen voor grote verrassingen komen te staan, bijvoorbeeld door te veel gekregen subsidies of niet voldoende betaalde belasting over inkomens. Maar, wie doet uw belasting aangifte? Heeft u een belasting adviseur of een "handig" familie lid die uw zaken regelt of doet u dit zelf? Wist u dat u veel geld kon besparen door het goed invullen van uw jaaropgaaf?

Door goed te weten waar u recht op heeft en wat u mag aftrekken van de belasting kunt u al snel enkele honderden euro's besparen. Het kan daarom de moeite waard zijn, mits u zelf de opgaaf doet, een financiele professional in te huren welke u hierbij kunt helpen. Diverse boekhouders vragen slechts een kleine prijs om u te helpen met uw aanslag, dit kunt u in de meeste gevallen er dik uit halen. Elk jaar veranderen de belastingregels waardoor uw teruggaaf nooit hetzelfde is. Als u het te duur vind of te veel moeite vind om een professional in te huren kunt u ook aan het google'n slaan om de meeste voordeeltjes op te zoeken.

Vanaf volgend jaar is het mogelijk om "gratis" een adviseur van de belastingdienst te spreken welke u kan helpen met uw aanslag. Echter kan dit pas per 2011, dit is een nieuw concept van de belastingdienst. Door het slim invullen van uw aanslag kunt u dus geld besparen of soms wel geld verdienen!