TOP 3
Zinngeld

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Rente stijgt langzaam

Rente stijgt langzaam

Iedereen is benieuwd wat het jaar 2011 voor sparend Nederland in petto heeft. Iedereen wilt makkelijk en snel geld verdienen. Makkelijker dan een goede rente gaat haast niet.
Veel Nederlanders hopen op een herstel van rentes. Maar of die hoop ook waar gaat worden?

Als er  gekeken wordt naar de ontwikkeling die de rentes ondergaan hebben, dan zien we dat er wel een stijging is in de rentes, al is deze maar gering. Heel verbazingwekkend zijn de stijgingen niet, maar het zit eraan te komen. Een stijging is beter dan een daling, en dit is ook het geval. Geld verdienen is lastig, kleine beetje helpen altijd. Vooral in deze tijden van crisis.

Vorig jaar was niet bepaald een goed spaarjaar. Dat was aan de rentestanden wel te zien. Ook 2009 was ook niet echt een goed jaar om te sparen. Maar eind 2009 waren er nog 26 spaarrekeningen met rentes vanaf 2 procent. Op de helft van 2010 waren dat nog maar 19 spaarrekeningen met deze rente. Nu zijn dat er nog maar 13. Een dieptepunt.

De hoogste spaarrente die je eind 2009 kon krijgen was 3 procent, deze kreeg je bij Allianz. De hoogste rente die je nu kan krijgen is 2,5 procent en die krijg je bij Centraal Beheer Achmea als je een Renteplusrekening hebt.

Aan het eind van 2010 zijn er weer wat spaarrekeningen gestegen, dit is een goed teken. Dit betekent dan dat er meer spaarrekeningen zijn die 2 procent, of misschien wel meer rente geven. De rentes hebben zich in 2010 ook aardig stabiel gehouden. Grote schommelingen hebben zich niet voorgedaan in 2010. Veel rentes zijn ook gelijk gebleven.

Dus, wil je geld verdienen? Houd de rentes van je eigen bank goed in de gaten en misschien gaan ze  in dit komende jaar wel stijgen.