TOP 3
Spaaractief

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met FaceBook Apps

Geld verdienen met FaceBook Apps
Op Facebook zijn tweehonderd miljoen mensen geregistreerd. Ongeveer de helft hiervan logt elke dag in op de site. Wat je kunt doen is een applicatie bouwen waar gebruikers van Facebook vervolgens gebruik van kunnen maken. Op deze manier kun jij geld verdienen. Een applicatie door jou gebouwd, hoeft slechts aan drie voorwaarden te voldoen. Zo is het de bedoeling dat het een nuttige of leuke applicatie is. Bovendien moet de applicatie zo waardevol zijn dat mensen bereid zijn te betalen voor deze applicatie. Daarnaast is het zo dat de applicatie gebruik moet maken van de virale eigenschappen van Facebook. Het gaat dan om newsfeeds, notifications en invites.

Het is echter niet vanzelfsprekend dat de applicatie die jij gebouwd hebt, voldoet aan alle drie deze voorwaarden. Er zijn namelijk veel valkuilen tijdens het ontwikkelen van een applicatie. Iets wat in je hoofd erg leuk klinkt, kan door Facebook gebruikers worden gezien als totaal niet interessant. Het is bovendien ook lastig om iets te creƫren waar mensen voor willen betalen. Er zijn zoveel gratis applicaties dat mensen niet de behoefte hebben om te betalen voor iets dat niet interessant genoeg is. Notifications, newsfeeds en invites heb je nodig om je applicatie bekend te maken onder het grote publiek.

Er zijn meerdere manieren om een Facebook applicatie te ontwikkelen. Als je enige kennis hebt van PHP, CSS, HTML en SQL dan ben je al een aardig eind op weg. Elke applicatie bestaat uit drie onderdelen, de Facebook API, de Facebook Markup Language en de Facebook Query Language.

Om je applicatie succesvol te maken, kun je kijken naar de onderstaande richtlijnen. Je applicatie moet mensen met elkaar in contact brengen (dit kan bijvoorbeeld op basis van een gezamenlijk kenmerk van de gebruikers). Het is ook belangrijk dat mensen graag terug komen naar je applicatie. Ze komen dan bijvoorbeeld kijken of de applicatie al een update heeft gehad. Wanneer je de applicatie kunt koppelen aan advertenties of kunt verkopen aan een bedrijf dan heb je een goede kans om veel geld te verdienen.