TOP 3
SpaarBron

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Kan ik nog geld verdienen met mijn spaargeld?

De rentes zijn zo laag dat het bijna niet meer in te denken is dat u uw spaargeld kunt laten groeien. In dit artikel gaan wij in op het geld sparen.

Kan ik nog geld verdienen met een spaarrekening met lage rente?

Iedereen die het financiële nieuws een beetje in de gaten houdt is het vast niet ontgaan: de spaarrentes worden steeds minder. Waren er eerst nog banken waar ruim 5% rente geboden werd als u uw geld bij hen zou stallen, tegenwoordig kunt u blij zijn met een rentetarief van 2,0%. Toch valt er nog steeds geld te verdienen met uw spaarrekening.

Beleggen

Als u veel geld op uw spaarrekening heeft staan kunt u het natuurlijk gaan beleggen. De kans dat u hierbij geld verliest is zeker aanwezig. Met name in de onzekere economie waarin we tegenwoordig leven is het zeer onzeker hoeveel geld u nog kunt verdienen met beleggen. Het is nu eenmaal een grote gok die u moet nemen. Geld verdienen sparenAls u echt actief wilt gaan beleggen zult u ook constant de beurskoersen in de gaten moeten houden en daar op in moeten spelen. Het is dan niet simpel geld verdienen meer, maar dan wordt het echt werken om geld te verdienen met uw spaargeld. Uiteraard kunt u dit ook uitbesteden aan belegginsprofessionals, maar hier betaalt u ook weer een extra tarief over.

Zekerheid

Het is dan ook veel zekerder om uw geld vast te zetten op een spaarrekening. Hiermee heeft u in ieder geval zekerheid dat u een bepaald percentage aan rente zult ontvangen over uw spaargeld. Dit zal uiteraard minder zijn dan de rente waarop u kans maakt als u gaat beleggen, maar het is wel veel veiliger. Als u het geld vastzet op een spaarrekening voor een bepaald aantal jaren bent u voor die tijd verzekerd van extra geld.

Voor dit geld hoeft u helemaal niks te doen, behalve het geld op die spaarrekening zetten. Het is dus makkelijk geld verdienen met zeer weinig moeite. Hoe langer u het geld vast zet hoe meer rente u over het algemeen zult ontvangen. Zeker als u de rente op de spaarrekening laat staan zal het rentebedrag jaarlijks alleen maar oplopen.

Niet vastzetten

U wilt natuurlijk wel graag altijd bij uw geld kunnen. Deze mogelijkheid bieden veel banken ook aan. U kunt het geld op en spaarrekening zetten, maar kunt het geld daar ten allen tijde ook weer vanaf halen. Zolang als er geld op de spaarrekening staat ontvangt u hier rente over. Deze rente is in ieder geval meer dan het bedrag dat u zou ontvangen van de rente op uw betaalrekening. Veel banken bieden overigens niet eens rente op hun betaalrekeningen. Geld verdienen met behulp van uw spaarrekening is overigens de makkelijkste manier om geld te verdienen die er maar bestaat. U zet het geld er op en u krijgt er geld voor bijgestort. Het gaan dan wel niet om grote bedragen, maar toch. U hoeft er verder niets voor te doen. Daarnaast, als u het geld niet vastzet, kunt u het er ook altijd weer vanaf halen als u het opeens nodig blijkt te hebben.

Belasting

Heeft u een beetje spaargeld? Dan snoept de belastingdienst ook mee. Zij willen voor spaargeld boven de circa €22.500 een belasting van 1.2% op dit bedrag. Het is dus dan nog belangrijker dat u een goed rendement haalt. Met een spaarrente van 1.75% - 1.2% belasting houd u 0.55% over. Let er wel op dat de inflatie welke tussen de 1.5% en 2.5% zit er nog af moet. Op dit moment is het dus vrijwel onmogelijk om geld te verdienen met uw spaargeld (als u boven de belastinggrens zit).

Conclusie

Het is zeker nog mogelijk om geld te verdienen met de rente op uw spaarrekening. Deze rente is helaas wel een stuk lager dan voordat de financiële crisis uitbrak, maar de mogelijkheid is er nog steeds. U hoeft er niets voor te doen, dus het is sowieso zeer gemakkelijk verdiend. Uiteraard kunt u wel nog altijd spaarrentes vergelijken. Als u vervolgens ergens een betere spaarrente tegenkomt heeft u altijd de mogelijkheid om uw spaargeld naar een andere bank over te plaatsen. Tenminste, als u uw geld niet vast heeft gezet.