TOP 3
Spaaractief

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen als testpersoon

Als er nieuwe medicijnen verschijnen moeten deze uiteraard getest worden. Bepaalde laboratoria zoeken proefpersonen welke binnen een bepaalde profiel passen. Deze moeten vervolgens de medicijnen testen en krijgen hiervoor een beloning. Maar hoe gaat dit eigenlijk in zijn werk?

Hoe verdien ik geld met medische testen?

Als je snel geld wilt verdienen zonder er al te veel moeite voor te doen kun je je opgeven als proefpersoon voor medische testen. Aangezien er tegenwoordig steeds meer en sneller medicijnen ontwikkeld worden tegen van alles en nog wat zullen deze ook getest moeten worden. Hiervoor zijn echter proefpersonen nodig. Testen op dieren alleen is voor de meeste medicijnen namelijk niet genoeg. Voor sommige medicijnen willen de instanties dat er ook testen op proefpersonen gedaan worden om achter de bijwerkingen te komen. Hiervoor worden vaak vrijwilligers gevraagd. Aangezien de kans op bijwerkingen bij deze testen best aanwezig is zal niemand dit gratis doen, vandaar dat er aardig wat geld betaald wordt aan mensen die zich hiervoor opgeven. Op het internet maar ook in kranten vind je dan vaak ook advertenties staan waarin gevraagd wordt naar proefpersonen.

Verschillende testen

Geld verdienen medische onderzoeken

Om medicijnen te testen moeten de onderzoekers natuurlijk eerst weten of je zelf wel gezond bent. Als je van te voren al niet gezond bent en ze denken dat jouw aandoeningen veroorzaakt worden door het medicijn dat je getest hebt kan het zijn dat er onnodige aanpassingen aan het medicijn gedaan worden.

Dit kost natuurlijk zeer veel tijd, omdat er bij elke aanpassing weer opnieuw getest moet worden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze iedere testpersoon eerst aan vele verschillende soorten testen onderwerpen om te voorkomen dat dit soort fouten gemaakt worden.

Wanneer ben je geschikt als proefpersoon?

Je mag in principe altijd meedoen aan dit soort testen, zolang als je maar in de categorie valt waarnaar gevraagd wordt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er een bepaald medicijn getest moet worden dat alleen bedoeld is voor rokers. Het is dan ook te verwachten dat er in dat geval rokers gevraagd worden om het medicijn te testen.

Ook moet je tegen naalden kunnen, want bij de meeste proefpersonen moet er bloed worden afgenomen om zeker te weten dat je geschikt bent voor het doen van deze testen. Als je hier niet tegen kunt hoef je je zeker niet in te schrijven als proefpersoon, want het zal zeer zelden voorkomen dat er niet geprikt hoeft te worden.

Wat moet je precies doen bij zo'n test?

Afhankelijk van de test moet je enkele uren tot enkele dagen bij de onderzoekers blijven. Het kan dus zijn dat je enkele dagen in een ziekenhuis moet doorbrengen, omdat ze je constant willen blijven monitoren. Vaak duurt een test echter maar één of maximaal twee dagen, al zijn er ook testen te vinden die een week of nog langer duren.

Je krijgt een medicijn toegediend, of een placebo, waarna er vervolgens goed gekeken wordt naar de veranderingen in je lichaam. Het kan namelijk zijn dat er bijwerkingen optreden zoals misselijkheid, koorts of andere kleine zaken. Voor de onderzoekers is het zeer belangrijk om dit te weten, aangezien ze dit natuurlijk willen voorkomen als ze het medicijn uit gaan brengen. Het betekent dus dat je constant onder toezicht staat van onderzoekers, die af en toe wat testjes op je willen doen. Voor de rest hoef je eigenlijk helemaal niets te doen.

Is het gevaarlijk?

Als proefpersoon optreden voor medische testen is niet geheel zonder gevaar, maar het gevaar dat er is is bijna te verwaarlozen. Alle medicijnen die op jou getest worden zijn natuurlijk al veelvuldig getest op andere manieren, zowel in laboratoria als op dieren. Hierdoor zijn er eigenlijk geen grote risico's meer. Om hier echter 100% zeker van te zijn moeten sommige medicijnen ook op mensen getest worden. Voor jou zit er echter zo goed als geen risico aan, aangezien er vele testen zijn uitgevoerd. Natuurlijk zit er wel een risico aan, aangezien het nieuwe medicijnen zijn, maar dit is dan ook de reden dat de vergoeding voor een proefpersoon behoorlijk hoog is.

Op het internet en soms ook in ziekenhuizen zijn diverse bedrijven welke naar testpersonen op zoek zijn.