TOP 3
NuCash

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen op marktplaats

Marktplaats is naast EBay de bekendste handelssite van Nederland. U kunt 2e hands maar ook nieuwe spullen kopen en verkopen op een handig platform. In dit artikel gaan we in op het geld verdienen met de handel op marktplaats.

Geld verdienen op marktplaats

Marktplaats - wie kent het niet. Het is een website waar je werkelijk allerlei verschillende producten kunt kopen en verkopen. Ook wordt Marktplaats gebruikt voor het aanbieden van diensten. Met behulp van verschillende groepen kun je eenvoudig datgene vinden wat je nodig hebt. Ook kun je specifiek zoeken naar aanbiedingen speciaal bij jou in de buurt.

Als je een minuutje op Markplaats doorbrengt, realiseer je je direct dat er heel veel aanbieders zijn die hun spullen via Marktplaats willen verkopen. Auto's, eettafels, terrasreinigers, postzegels, wasmachines... ga zo maar door. Veel mensen hopen via Marktplaats nog een centje te kunnen verdienen aan hun gebruikte spullen. Maar hoe kun je een beetje handig geld verdienen op marktplaats? En waar moet je goed op letten?

Verkoop spullen die je niet nodig hebt
De meeste mensen verkopen op Marktplaats spullen die zij zelf niet meer nodig hebben. Dit kunnen kleine spullen zijn, zoals lampen, stoeltjes of bestek, maar ook grotere dingen als auto's of caravans. Het geld verdienen met je oude spullen op Marktplaats begint bij het aanmaken van een advertentie. Registreer jezelf bij Marktplaats door een eigen account aan te maken en plaats vanuit dat account vervolgens één of meerdere advertenties.

Marktplaats Vermeld in de advertentie waardevolle informatie over jouw product. Vanzelfsprekend zet je hierin wat je precies verkoopt, maar mensen vinden het ook fijn om foto's te kunnen bekijken van het product dat je aanbiedt. En als je product bepaalde afmetingen heeft, zoals een boekenkast, is het natuurlijk verstandig om dit in je omschrijving te vermelden.

De prijs
Denk vervolgens goed na over de prijs die je vraagt voor je product. Je kunt je spullen voor een vaste prijs verkopen, maar kunt mensen ook laten bieden. Daarbij heb je nog de mogelijkheid om mensen te laten bieden vanaf 0 euro of vanaf een zelfgekozen minimum bedrag. Bij het vaststellen van je vraagprijs is het in elk geval belangrijk dat je kijkt wat andere aanbieders van een soortgelijk product als vraagprijs hanteren. Als je in vergelijking met anderen een erg hoge vraagprijs hanteert, is de kans dat je het product verkoopt niet zo groot.

Handelen via Marktplaats
Sommige mensen gaan net een stapje verder dan het aanbieden van hun eigen spullen. Zij kopen spullen op via Marktplaats en proberen het dan voor een hoger bedrag te verkopen. Soms weten zij het product voor een veel hoger bedrag te verkopen nadat zij het een opknapbeurt hebben gegeven, maar in veel gevallen is het een kwestie van goed speuren naar een koopje en het product op het juiste moment weer te koop zetten.

Vanzelfsprekend zit in het handelen via Marktplaats meer tijd en moeite dan bij het alleen te koop aanbieden van je spullen. Je zult meer tijd op de website moeten doorbrengen op zoek naar goede spullen, dient wellicht wat producten op te knappen en moet ze vervolgens ook op een goed moment weer te koop aanbieden.

De meeste mensen die handelen via Marktplaats, doen dit met duurdere spullen als auto's. Hier valt over het algemeen meer winst mee te behalen dan met kleinere producten. Houd er in elk geval rekening mee dat je bij het handelen in auto's via Marktplaats wel een beetje verstand moet hebben van auto's. Ben je namelijk handig, dan kun je een auto met mankementen op Marktplaats kopen en deze vervolgens zelf verhelpen. Je verkoopt de auto dan weer zonder gebreken en bespaart andere mensen de moeite van het opknappen.

Extra tips
Houd er rekening mee dat er ook oplichters actief zijn via Marktplaats. Probeer daarom altijd goede afspraken te maken met de persoon van wie je spullen koopt en aan wie je de spullen verkoopt. Gebruik hierbij je gezond verstand, en wanneer je iets niet vertrouwt, kun je de deal maar beter laten lopen. Wantrouw je een koper of verkoper, dan kun je dit ook op internet controleren of aan Marktplaats voorleggen. Zo kom je wellicht aan meer informatie die je helpt een keuze te maken over je deal.