TOP 3
GekkenGoud

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met ebook schrijven

Wist u dat als u goed kunt schrijven er geld te verdienen is? U kunt een e-book schrijven over een interessant onderwerp welke verkocht kan worden op internet.

Hoe kan ik geld verdienen met een eigen ebook?

Heb jij er altijd al van gedroomd om een boek te schrijven? Wellicht weerhield het idee dat je met je eigen werk naar een uitgever moest stappen je wel van het verwezenlijken van die droom. Maar met de komst van internet, tablets, telefoons en daarmee ebooks hoef je niet meer naar die uitgever. Tegenwoordig kun je namelijk heel eenvoudig je eigen boek uitgeven! Lees verder als je wilt weten hoe je dit doet en benieuwd bent naar nuttige tips!

Maak een schrijfplan voor je ebook
Voordat je begint met schrijven, dien je wel na te denken over een paar zaken. Heb je al een onderwerp waar je over wilt schrijven? Daarbij is het ook belangrijk om te bepalen voor wie je het boek schrijft, ofwel de doelgroep van je verhaal. Door hier vooraf goed over na te denken en een soort schrijfplan te maken, vergroot je de kans dat mensen jouw boek willen kopen. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je over een onderwerp schrijft dat je zelf interesseert en dat je boeit. Oriënteer je ook in de online bookstore of andere schrijvers al iets met jouw idee hebben gedaan. Zo voorkom je dat je een verhaal gaat schrijven dat al geschreven is, en leer je hoe je je op unieke wijze kan presenteren in de boekenwereld.

e-book schrijven Je ebook in eigen beheer uitgeven
Het voordeel van een ebook is dat je dit helemaal gratis in eigen beheer kan uitgeven. Op internet vind je diverse websites waarbij je je ebook uit kan geven. Dit is niet alleen kosteloos maar ook nog eens heel eenvoudig. Zoek een partij uit waar jij je prettig bij voelt en ga je gang!

Zorg voor promotie van je ebook
Het zou mooi zijn als je boek zichzelf verkoopt zonder dat jij iets hoeft te doen. Jammer genoeg is dit niet het geval, en zul je dus voor een redelijke verkoop van je boek en aandacht naar je werk voor promotie moeten zorgen. Schrijf bijvoorbeeld een bericht over jouw gepubliceerde boek en verspreid dit op internet. Je kunt dit bericht gratis bij verschillende websites aanbieden.

Als je overtuigd bent van jouw boek, kun je er ook voor kiezen om wat geld te investeren in de promotie. Door betaald te adverteren, creëer je gegarandeerd meer exposure voor je ebook. Dit leidt waarschijnlijk ook tot meer aankopen, mits je natuurlijk een goed boek hebt dat mensen willen lezen. Ook kun je jouw eigen website promoten waarop informatie staat over jouw ebook en waarop men het ebook kan downloaden. Dit doe je door een TradeTracker-account aan te maken. Het voordeel van TradeTracker is dat anderen jouw boek onder de aandacht brengen en je alleen betaalt als mensen daadwerkelijk jouw boek gekocht hebben.

Extra tips voor je eigen ebook
Een eerste tip is om meerdere boeken of verhalen te bundelen in één set. Mensen vinden het namelijk eerder de moeite om te betalen voor een set met boeken dan voor één boek; gevoelsmatig krijgen zij dan meer waar voor hun geld. Om extra aandacht te vestigen op je ebook kun je mensen de mogelijkheid geven om jouw boek te delen nadat zij het gekocht hebben.

Een andere manier waarop je meer geld kunt verdienen, is door advertentieruimte te verkopen in je boek. Als er bedrijven of organisaties zijn die nauw raken aan het onderwerp waar jij over schrijft, kan het voor hen aantrekkelijk zijn om in jouw boek te adverteren. Dit vormt voor jou meteen een extra inkomstenbron. Houd er rekening mee dat niet elk onderwerp of elke doelgroep zich leent voor advertenties. Als je een persoonlijk verhaal schrijft, is het bijvoorbeeld moeilijker om hieraan rakende advertenties te vinden. Schrijf je echter een boek over doe-het-zelven, dan is dit al makkelijker en hebben mensen ook meer baat bij de advertenties.