TOP 3
Spaaractief

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met Fiverr

Fiverr is een groot, internationaal platform waar mensen diensten en producten kunnen verkopen. Geld verdienen met Fiverr kan op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld zelf diensten/producten op de website aanbieden. Daarbij kun je diensten van andere mensen kopen en vervolgens met een winst doorverkopen.

De naam Fiverr komt van het woord "fiver", een vijfje (€5). Alle diensten op de website worden voor $5 aangeboden, dus alles is ontzettend goedkoop. Maar dat houdt niet in dat je maar $5 per klant kunt verdienen, want gebruikers kunnen tientallen euro's vragen voor de diensten die zij aanbieden.

Geld verdienen met Fiverr als verkoper

Maak je zelf producten of kun je anderen tijd besparen met jouw kennis? Dan is Fiverr als verkoper bijzonder interessant. Bekende diensten die op de website worden aangeboden zijn tekstschrijven, logo's ontwerpen en visitekaartjes maken. Fiverr geld verdienenIedere dienst kost tijd, dus het is goed om als verkoper te bedenken hoeveel tijd je kwijt bent.

Omdat de vergoeding op Fiverr $5 per gig (per opdracht) bedraagt moet je iets kiezen waar je maar kort mee bezig bent. Het is zonde om uren te investeren en hier maar een klein bedrag voor terug te krijgen. Want Fiverr neemt zelf ook nog een deel van de $5, per succesvol uitgevoerde gig krijg je uiteindelijk $4 betaald.

Als verkoper heb je allerlei extra opties. Wanneer je normaal een uur bezig bent om een logo te ontwerpen dan is $4 natuurlijk niet interessant. Je kunt klanten daarom een hogere prijs vragen. "Gig extras" zijn extra diensten die klanten bovenop hun eerste gig kunnen bestellen. Een simpel logo ontwerp, van 10 minuten, kost bijvoorbeeld $5, maar als klanten een zeer uitgebreid logo willen laten ontwerpen dan moeten zij gig extras van $30 bestellen. Dit maakt geld verdienen met Fiverr als verkoper een stuk interessanter.

Fiverr gigs doorverkopen

Omdat de gigs op Fiverr ontzettend goedkoop zijn, en uiteenlopen van het opzetten van websites tot het overnemen van de klantenservice, is het een interessant platform om diensten door te verkopen. Je kunt bijvoorbeeld 100 euro vragen om een website op te zetten en dit op Fiverr uitbesteden voor $10. Dit levert een mooie winstmarge op.

Het doorverkopen van Fiverr gigs is dan ook ontzettend populair. Je zoekt een goede dienst die veel geld waard is, maar voor een relatief goedkope prijs op Fiverr kunt kopen. Bij deze diensten doe je vaak zaken met mensen uit landen als India, Cambodia en Japan. In deze landen liggen de lonen lager, waardoor het voor deze mensen interessant is om de diensten voor een zeer lage prijs te leveren.

Je kunt iemand $10 betalen om een unieke website voor jouw diensten op te zetten. Vervolgens besteed je iedere dienst uit aan verkopers op Fiverr. Dit maakt geld verdienen op Fiverr bijzonder voordelig; iedere dienst die je zelf aanbiedt kan een winstmarge van meer dan 500% opleveren. En omdat je er ook nog eens zeer weinig tijd aan kwijt bent zal jouw uurloon ontzettend hoog liggen.

Geld verdienen met Fiverr: kopen of verkopen?

Is het nu interessanter om diensten aan te bieden of om gigs door te verkopen? Dat ligt aan jouw eigen voorkeuren. Als je bereid bent om voor een redelijk lage prijs werk uit te voeren dan kun je als verkoper diensten aanbieden.

Maar ga je liever voor de grote winst tegenover weinig tijd dan kun je beter diensten doorverkopen. De winstmarge ligt zo hoog dat het ontzettend interessant is om dit weken, maanden en soms zelfs jaren te blijven doen.