TOP 3
Zinngeld

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Hoe kan ik geld verdienen met bitcoins?

Bitcoins, u heeft er vast al eens van gehoord. De nieuwe digitale en ongecontroleerde munt is een hit en met de dag stijgt de waarde en populariteit. U kunt zelfs al met bitcoins betalen op een website als Thuisbezorgd!

Hoe kan ik geld verdienen met bitcoins?

Bitcoins: je leest er de laatste tijd veel over in het nieuws. Maar wat zijn bitcoins precies, en hoe kun je er geld mee verdienen? Dit vertellen wij je hier, dus lees gauw verder.

Wat zijn bitcoins?
Bitcoin is digitaal geld en wordt gebruikt via een speciaal softwaresysteem dat ook Bitcoin heet. Bitcoins bewaar je in je digitale portemonnee door ze op te slaan op je computer. Je kunt anderen betalen met bitcoins door gebruik te maken van een bitcoinadres, het adres van de persoon waar je de bitcoins naartoe stuurt. Deze betaling is snel, anoniem en zonder tussenkomst van bijvoorbeeld een bank.

Het belangrijkste verschil van bitcoins met geld zoals we dat kennen, is dat bitcoins onafhankelijk uitgewisseld worden. Er is dus geen bank meer in het spel die je geld bewaart of waar je geld kunt halen. Die onafhankelijkheid zorgt er ook voor dat het een snelle betaalmethode is, bijna helemaal vrij van transactiekosten.

Bitcoin Elke 10 minuten komen er in het netwerk 25 nieuwe bitcoins vrij, totdat het gestelde maximum van 21 miljoen bitcoins wordt bereikt. De waarde van de bitcoin varieert: in 2010 was één bitcoin 2 dollar waard, maar in 2013 bereikte één bitcoin al de waarde van 190 dollar.

Afhankelijk van de vraag die er is naar bitcoins, zal deze waarde in de toekomst nog stijgen en dalen. Omdat een bitcoin oneindig deelbaar is naar bijvoorbeeld 1/10e , 1/100e en 1/1000e bitcoin, kun je ook bij een hoge waarde nog steeds kleine aankopen doen met bitcoins.

Hoe gebruik je bitcoins?
Om bitcoins te gebruiken, heb je een internetverbinding en een bitcoinadres nodig. Dit is als het ware het rekeningnummer, maar dan voor bitcoins. Je maakt het bitcoin adres aan bij Coinbase, waarna je een eigen digitale portemonnee hebt en online eenvoudig al je transacties kunt beheren. Je kunt de bitcoins en het bitcoinadres internationaal gebruiken, en steeds meer bedrijven accepteren de bitcoin als geldig betaalmiddel. Onder andere Wordpress staat bekend als groot aanhanger van de bitcoin.

Hoe kan ik bitcoins kopen?
Tegenwoordig kun je op vele manieren bitcoins kopen. De meeste eenvoudige manier is om naar een Nederlandse Bitcoin wisselkantoor te gaan waar je direct met iDEAL euro's kunt omwisselen voor bitcoins. Er zijn ook meer uitgebreide Bitcoin handelsbeurzen in Nederland waar je naast Bitcoin ook andere cryptovaluta kunt kopen. Het is aan te raden om direct Bitcoins te kopen bij een vertrouwde Bitcoin handelsbeurs of wisselkantoor in Nederland en de aangekochte bitcoins zelf in eigen beheer op te slaan op je eigen Bitcoin wallet.

-Hoe verdien je er geld mee?
Je kunt geld verdienen met bitcoins door ze te minen. Door middel van een complexe berekening verzamel je langzaam maar zeker bitcoins en sla je deze op in je digitale portemonnee, ofwel je bitcoinadres. Hiervoor zul je wel een goede computer in huis moeten hebben, want deze moet het zware werk doen. Je hebt een minerprogramma nodig dat je koppelt aan je bitcoinadres. Een uitstekend programma om bitcoins mee te minen is GUIMiner. Houd er ook rekening mee dat het effectiever kan zijn om samen te werken met anderen die bitcoins willen minen. Door je in te schrijven bij een van de speciale bitcoin pools, combineer je de kracht van jouw computer samen met de kracht van andere computers. Samen presteren deze computers meer dan jouw computer alleen, en verzamel je dus meer bitcoins. Nadeel is natuurlijk wel dat je deze in de pool moet delen.

Geld verdienen zonder te minen
Gaan je ogen draaien bij het lezen van minen en complexe berekeningen, maar wil je wel graag bitcoins verdienen? Geen paniek, want er zijn ook nog andere manieren om aan bitcoins te komen. Zo kun je bijvoorbeeld bij Coinworker bitcoins verdienen door eenvoudige opdrachten te volbrengen. Je beantwoordt een simpele vraag en krijgt hier dan bitcoins voor op je bitcoinadres gestort. Ook kun je gesponsorde berichten via Twitter delen om bitcoins te verdienen. Dit kan bij FeedZeBirds. Kortom, genoeg simpele mogelijkheden om snel en zonder gedoe bitcoins te verdienen!