TOP 3
Spaaractief

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Verdienmodellen tijdens Koningsdag

Verdienmodellen tijdens Koningsdag

Koningsdag staat voor de deur en in plaats van de hele dag feest te vieren, kan je de tijd ook gebruiken om geld te verdienen. Het wordt helaas een frisse dag met bewolking, maar af en toe komt de zon ook nog tevoorschijn op verschillende plekken in het land. Het weer op Koningsdag is een belangrijk om rekening mee te houden als je geld wilt verdienen. Het is bijvoorbeeld slim om op het frisse weer in te spelen door met warme broodjes over de toonbank te komen. 

Mocht er regen komen, hoe handig is het dan dat je regenponcho’s hebt die je voor een prikkie verkoopt. Kies dan wel voor oranje poncho’s, want dat is natuurlijk de kleur van de dag. Een andere optie is goedkoop paraplu’s inslaan en deze voor een schappelijk prijs aanbieden. Afgezien van het weer als verdienmodel zijn er natuurlijk nog veel meer opties om geld te verdienen tijdens Koningsdag. 

Een van de betere verdienmodellen tijdens Koningsdag is spullen verkopen op de vrijmarkt. In vrijwel elke stad en dorp zijn er vrijmarkten waarop particulieren de gelegenheid krijgen om spullen te verkopen. De vrijmarkten lenen zich ook goed om andere verdienmodellen in te zetten. Bijvoorbeeld door je op kinderen te richten. Bied een leuke dienst aan, zoals kinderen schminken of zorg voor spelletjes waarmee kinderen een prijs kunnen winnen. Vrijmarkten worden veel bezocht door gezinnen met kinderen en ouders houden hun kinderen graag tevreden op deze vrije dag. 

Ben je een plantenliefhebber? Dan is het een idee om op Koningsdag geld te verdienen met het verkopen van stekjes. Of misschien ben je wel aan nieuwe planten toe en wil je van een paar oudere planten af. Verder kan je tijdens vrijmarkten ook zelfgemaakte spullen aanbieden. Haal je knutselwerken daarom van zolder of uit de kast en bied deze te koop aan. Het is ook een mooie manier om van je oude spullen af te komen die je toch nooit meer gebruikt en al jaren doelloos in de kelder staan.

Je kan het zo gek niet bedenken of je komt het wel tegen op de vrijmarkt. Wees daarom creatief, bedenk waar jij goed in bent en vertoon je kunsten op Koningsdag. Ga bijvoorbeeld op een muziekinstrument spelen, doe acrobatenkunstjes of zing de hoogste noten uit je lijf. Heb je een glazen bol in huis? Neem deze mee, leg een kleedje neer en voorspel tegen betaling op een ludieke manier de toekomst. Een andere manier om geld te verdienen op Koningsdag is door tegen betaling een compliment te geven. Des te hoger het bedrag des te beter het compliment. Je kan zelf natuurlijk ook nog wat bedenken om je diensten uit te breiden en er een gecombineerd verdienmodel van te maken.

Er zijn tijdens Koningsdag mensen die graag met pin of graag contant willen betalen. Zorg daarom voor wisselgeld en bied klanten de gelegenheid om via een mobiel betaalverzoek te betalen. Dit kan met een QR-code. Je hebt dus geen pinautomaat nodig om creatief van betaaloplossingen gebruik te maken.