TOP 3
Zinngeld

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen als betaald publiek

Geld verdienen als betaald publiek

Heb je altijd al eens bij een opname van een televisieshow of ander programma willen zijn? Je kan er geld mee verdienen als betaald publiek. Er zijn namelijk meerdere shows en programma’s waar ze op zoek zijn naar betaald publiek. Een voorbeeld daarvan is voor het televisieprogramma The Big Bounce. Dit programma wordt in februari op verschillende dagen in Breepark opgenomen. De productiemaatschappij is naar publiek op zoek en je hoeft alleen maar aanwezig te zijn. Er staat hier een vergoeding tegenover van 45 euro. Er zijn verschillende opnamedagen om uit te kiezen, namelijk 8, 9, 10, 13 en 15 februari.

Als je onderdeel bent van het betaald publiek voor The Big Bounce dan verdien je niet alleen geld, maar maak je ook kans op een dinercheque. Per opname dag vindt er een trekking plaats en krijgt de winnaar een dinercheque ter waarde van 50 euro. Het is niet alleen leuk om een dagje opnamen bij te wonen, maar dus ook nog geld waard en misschien wel een extraatje als je wint.

The Big Bounce is een programma, waarin deelnemers een parcours moeten afleggen met een lengte van 75 meter. Het is dus ook nog hartstikke spannend om geld te verdienen door als betaald publiek aanwezig te zijn. Het parcours bestaat onder meer uit trampolines en de deelnemer die het snelst is, wordt tot winnaar uitgeroepen. Er zijn steeds twee deelnemers die tegen elkaar strijden. De spanning zit niet alleen in de snelheid, want het gaat hier ook om grote hoogtes. 

Er zitten obstakels in de weg met een hoogte van wel acht meter. Deelnemers weten vooraf niet hoe het parcours verloopt, want er vinden steeds wijzigingen plaats. The Big Bounce wordt in Breda opgenomen en het niet de eerste keer dat dit gebeurt. Vijf jaar geleden was Breda ook al het toneel voor de opnames van het tv-programma dat destijds op de Duitse televisie werd uitgezonden. Het was een enorm populaire show met bijna wekelijks vier miljoen kijkers. Misschien kom jij ook wel op de televisie als je onderdeel bent van het publiek. 

Productiemaatschappijen zijn ook voor andere programma’s op zoek naar betaald publiek. Er valt dus nog veel meer geld te verdienen als je in het publiek gaat zitten tijdens de opnames. Je kan bijvoorbeeld bij de dagelijkse talkshow HLF8 op SBS6 aanwezig zijn. Dit is een talkshow die met een informatief karakter over de meest uiteenlopende onderwerpen. De vergoeding voor het publiek bedraagt 20 euro. De locatie is in Amsterdam op het Rietlandpark. Je dient je uiteraard wel aan te melden, want het is niet de bedoeling om er zomaar heen te gaan. 

Wil je betaald publiek zijn, let dan onder meer op de dresscode. Er gelden doorgaans enkele kledingadviezen, zoals casual chic. Dit is onder meer het geval als je onderdeel van het publiek wilt zijn bij HLF8. Hoe je in het publiek terechtkomt en betaald krijgt? Dat is heel simpel. Je zoekt gewoon even op ‘betaald publiek’ om vervolgens een keuze te maken uit de aanbieders, zoals castingbureaus. Overigens zijn er ook maatschappijen die cadeaus weggeven.