TOP 3
SpaarBron

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met spaarrekening of spaardeposito

Geld verdienen met spaarrekening of spaardeposito

Geld laten groeien, is een uitstekende manier om geld te verdienen. Dit is op allerlei manieren mogelijk met meer of minder risico. Je neemt veel risico als je het vermogen wilt laten groeien door te beleggen. Dit is prima als je daar verstand van hebt of als je de grilligheden van de cryptohandel durft te doorstaan. Er is echter ook een veiliger manier om geld te laten groeien, zoals door te sparen op een spaarrekening met een spaardeposito. 

De groei van het vermogen neemt weliswaar nog niet heel snel toe, maar je loopt ook geen risico. Als je op jonge leeftijd al begint met sparen dan bouw je in de loop der tijd toch een aardig vermogen op. Begin je op oudere leeftijd met sparen dan is de spaartermijn wellicht wat korter. Dit is dan op te vangen door elke maand wat meer opzij te leggen. Zo groeit het vermogen eveneens op een gestage manier door.

Geld verdienen door je geld op een spaarrekening te zetten, is mogelijk omdat je rente over je saldo krijgt. De rente is jarenlang laag geweest of bij bepaalde banken zelfs negatief, maar het tij is aan het keren. De spaarrente loopt langzaam op en daar kan je nu weer de vruchten van plukken. Het is wel aan te raden om te kijken waar de rente op de spaarrekening het hoogst is. 

In Nederland zijn er verschillende banken die een spaarrente bieden boven de 1%. Daarbij zijn er banken die je een welkomstaanbieding doen door zelfs in de eerste periode een hogere rente aan te bieden. Het voordeel van het geld op je spaarrekening zetten, is dat het altijd vrij opneembaar is. Mocht je in de toekomst het geld onverwachts een keer nodig hebben of een deel ervan dan kan je het gewenste bedrag opnemen. Open je ergens een spaarrekening, houd dan ook rekening met de kosten ervan. Maak daarom een vergelijking tussen de spaarrekeningen van verschillende banken. 

Wil je geld sparen op een spaarrekening met een hogere rente? In dat geval is het aan te raden om buiten de grens te kijken. Er zijn meerdere landen in Europa waar de banken een hogere spaarrente bieden dan in Nederland. Check altijd wel even of je spaargeld dan ook beschermd wordt door de Europese wet. Het is belangrijk dat je geld gedekt is door het depositogarantiefonds.

Wil je sparen en ben je niet van plan om het geld de komende jaren op te nemen? Overweeg dan om geld te verdienen door te sparen met een spaardeposito. Je zet het geld dan gedurende een bepaalde periode vast en kan er in dit tijd niet aankomen. Het voordeel is dat de rente doorgaans hoger ligt dan op een normale spaarrekening. Bovendien staat de rente op een deposito gedurende de looptijd daarvan vast. Er zijn korte deposito’s van drie maanden, maar de looptijd kan ook op twintig jaar uitkomen. Je verdient meer geld door een hogere rente bij het langer vastzetten van je vermogen op een spaardeposito. Houd er wel rekening mee dat het niet altijd mogelijk is om extra geld te storten. Het gaat dus vooral om het storten van kapitaal.