TOP 3
MoneyMiljonair

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met kijken naar kattenfilmpjes

Geld verdienen met kijken naar kattenfilmpjes

Of je nu van katten houdt of niet, als er geld mee te verdienen valt, zijn het fantastische dieren. Geld verdienen is mogelijk door naar kattenfilmpjes te kijken en voor sommigen is dat natuurlijk een ideale baan. Het Meertens Instituut is op zoek naar personen die mee willen werken aan een onderzoek naar de wijze waarop katten communiceren met mensen. Er zijn al veel reacties binnengekomen op de vacature, maar er is nog gelegenheid om tot en met 15 november 2022 te solliciteren. 

De functie om geld te verdienen door te kijken naar kattenfilmpjes is helaas niet voor iedereen weggelegd. Er worden namelijk wel een aantal eisen gesteld, waar je aan moet voldoen om voor de functie van junior onderzoeker kat-mens interactie in aanmerking te komen. Een voorwaarde is bijvoorbeeld dat je een gepromoveerd taalkundige bent of een afgestudeerd taalkundige bent. Het is bovendien belangrijk dat je beschikt over aantoonbare affiniteit op het gebied van interdisciplinair onderzoek en met betrekking tot interactie tussen mens en dier. Het is ook handig als je weet hoe je videomateriaal moet transcriberen, waarbij conversatieanalyse is in te zetten als hulpmiddel. Heb je dit nog niet onder de knie dan moet je de bereidheid hebben om het te leren. Er zijn dus nogal wat eisen om geld te verdienen door naar kattenfilmpjes te kijken. Het is bovendien belangrijk dat je georganiseerd bent en het in je hebt om de leiding van een nieuw project op je te nemen. 

Er is een speciaal projectteam waar al onderzoekers uit Nederland en het buitenland onderdeel van zijn. Het projectteam Kat-Mens interactie kent onderzoekers die allemaal verschillende disciplines beheersen, zoals etnologische expertise net als taalkundige expertise. Het onderzoek waar de vacature zich op richt om geld te verdienen met kijken naar kattenfilmpjes heeft betrekking op het taalkundig perspectief. Er is al eerder onderzoek gedaan naar de communicatie tussen de mens en de koe. Nu is het de beurt aan het onderzoeken van de interactie tussen huiskatten en mensen vanuit taalkundig perspectief. Er zijn allerlei kattenfilmpjes verzameld die bekeken en geanalyseerd zijn. Een interactie kan bijvoorbeeld bestaan uit een kat die naar buiten wil en dit aan de mens laat weten door op een bepaalde manier te communiceren. Zo zijn er ook katten die laten weten graag te willen eten en communiceren daar op een bepaalde manier over. Het interessante is ook om te zien hoe de kat reageert op het moment dat de mens geen gehoor geeft aan het verzoek van de kat.

Het doel van het onderzoek is om te ontdekken hoe de interactie tussen mens en kat werkt net als om te kijken of er daarin verschillen zijn hoe mensen met elkaar communiceren. De mens gebruikt natuurlijk veel taal om te communiceren en te laten weten wat ze willen. Katten kunnen miauwen, maar ook het non-verbaal een verzoek duidelijk maken. Een overeenkomst in de interactie is dat de kat en de mens actie ondernemen om de aandacht te trekken. Dat kan een kat prima, maar de mens natuurlijk ook.