TOP 3
SpaarBron

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met wonen op Italiaans eiland

Geld verdienen met wonen op Italiaans eiland

Heb je altijd al gedroomd van een leven in het buitenland? Er valt nu geld mee te verdienen als je naar een Italiaans eiland gaat verhuizen. Je kan tot 15.000 euro ontvangen als je uit Nederland vertrekt en naar Sardinië gaat om daar te wonen. De financiële stimulans is bedoeld om nieuwe bewoners aan te trekken, want de bevolking op het Italiaanse eiland krimp namelijk. Jongeren blijven niet langer op het eiland wonen, maar zoeken werk in bijvoorbeeld grote steden. De autoriteiten willen de daling van het inwoneraantal tegengaan en hebben nu een financiële stimulans in het leven geroepen. 

Het komt in Italië vaker voor dat de portemonnee wordt getrokken om mensen te stimuleren oude woningen te kopen om deze vervolgens te renoveren. Ook zijn er financiële regelingen om bijvoorbeeld een onderneming op te zetten. Er is namelijk een nationale regeling van toepassing met aantrekkelijke vergoedingen. Wil je van het aanbod gebruikmaken en 15.000 euro ontvangen door op Sardinië te gaan wonen? Het is wel van belang dat je eerst even van de voorwaarden op de hoogte bent voordat je meteen de koffers gaat pakken.

Het bedrag tot 15.000 euro wordt beschikbaar gesteld om een huis op Sardinië te kopen of om deze te renoveren. Het is bovendien zo dat de vergoeding niet mag uitkomen boven de helft van het renovatiebedrag of boven de helft van de kosten om het huis te kopen. Als je aan deze voorwaarden voldoet, kan je dus gratis geld verdienen. Het betekent echter ook dat je voor een deel zelf natuurlijk geld moet inleggen om het huis helemaal naar je zin te maken. Bovendien geldt er nog een extra voorwaarden, want de woning dient gelegen te zijn in een plaats waar het inwoneraantal beneden de 3.000 uitkomt. Dit heeft ermee te maken dat de dorpen met weinig inwoners om een verdere leegloop te voorkomen nieuwe bewoners nodig heeft. Daarom is de financiële vergoeding beschikbaar voor de dorpen die een economische impuls echt nodig hebben.

Het is verder natuurlijk ook de bedoeling om als je de 15.000 euro in je zak hebt op het Italiaanse eiland te blijven wonen. Je kan dus niet het geld krijgen en er een vakantiewoning voor kopen om deze vervolgens af en toe te gaan gebruiken. Je moet dus het doel hebben om echt op Sardinië te gaan wonen. Tegenwoordig is het heel populair om op afstand te werken. Mocht je thuiswerken dan is het wellicht een optie om je werk gewoon uit te voeren op het Italiaanse eiland. Je komt overigens niet op een klein eiland terecht, want Sardinië is in de Middellandse Zee op een ander eiland na het grootste eiland. Bovendien is er sprake van een culturele rijkdom, zijn er schitterende stranden en fantastische havensteden.

Vergeet niet om binnen achttien maanden na aankomst op het eiland de woning te registreren. Dit is namelijk ook een van de voorwaarden om gratis geld te verdienen. Lijkt het je wat? Verdiep je dan eerst ook verder in alle praktische zaken rondom emigratie.