TOP 3
EuroClix

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen op een eiland als koning

Geld verdienen op een eiland als koning

Hoe leuk is het om koning te zijn van een eigen eiland en geld te verdienen met het beheren van een pub. Een dergelijke kans komt niet vaak voor, maar deze optie is beschikbaar als het gaat om het Britse eiland met de naam Piel. Naast een nieuwe beheerder voor de pub is het de bedoeling om ook het koningschap aan te nemen als je op dit kleine eilandje gaat werken. Het kan voor de één een droombaan zijn en voor de ander wellicht niet. Je moet er namelijk wel tegen kunnen dat je een groot deel van de tijd in eenzaamheid doorbrengt.

Je bent als koning en beheerder van de pub eventueel samen met je partner en kinderen het enige gezin dat op het eiland woont. Er zijn geen andere bewoners en je hebt dus ook geen buren om even een praatje mee te maken. Er valt van het eiland Piel verder ook weinig te verwachten qua avontuur, want er is maar weinig om je mee te vermaken. De oude ruïne van het kasteel vormen samen met een paar vakantiehuisjes het decor van de natuur. In het hoogseizoen is er overigens wel de nodige bedrijvigheid. Er komen namelijk veel wandelaars om door de natuur te wandelen en de veerboot brengt deze toeristen heen en weer. Dat zijn dan ook drukke tijden, maar na half vijf stopt deze drukte weer, want dan is Piel helemaal van de buitenwereld afgesloten. 

Overigens komt het wel voor dat er toeristen op het eilandje verblijven in het hoogseizoen en er dan gaan kamperen. Het behoort dan onder meer tot de taken van de koning en beheerder van de pub om bijvoorbeeld het toiletgebouw te reinigen. Het beheer van het hele eiland van in totaal twintig hectare valt onder de verantwoordelijkheid voor de koninklijke pub-beheerder. 

De persoon die uitverkoren is om het eiland Piel te beheren, krijgt te maken met een min of meer officiële kroning en mag dan ook plaatsnemen op een troon. Er vindt een kroningsceremonie plaats door enkele emmers gevuld met bier te ontvangen, maar niet om op te drinken. Het bier wordt over de koning heen gegooid. Wil je geld verdienen op een eiland als koning dan is het belangrijk om je voor een lange tijd te willen binden. In elk geval voor tien jaar en misschien bevalt het zo goed om je eigen koninkrijk te bestieren dat je dat nog veel langer wilt doen. 

Er valt met de pub genoeg te verdienen, want zeker in het hoogseizoen is het een drukte van jewelste met alle toeristen die aan de toog hangen. Er zijn zelfs plannen om het terras voor de pub verder uit te breiden. Over de verdiensten die er gekoppeld zijn aan de dubbele functie is er niet veel bekend. Je hebt echter ook weinig mogelijkheden om geld uit te geven op het eiland. Verder is het belangrijk dat je in redelijke afzondering moet kunnen leven en met de uitdagingen van weersomstandigheden om kunt gaan.