Geld verdienen als campinginspecteur tijdens vakantie

Het is natuurlijk ideaal om het aangename met het nuttige te verenigen en geld te verdienen als je vakantie viert. Dat is mogelijk als je van de gelegenheid gebruikmaakt om geld te verdienen als campinginspecteur. Er zijn voor de ACSI-campinggidsen meerdere campinginspecteurs nodig en het leuke is dat je deze functie samen met je partner of met een vriend of vriendin invulling kan geven.

Geld verdienen als campinginspecteur is een ideale optie als je tijd hebt om te reizen en ook nog van kamperen houdt. Het is namelijk wel de bedoeling om tijdens de reis te kamperen op campings. De functie van campinginspecteur is veelzijdig en heeft als doel om informatie over verschillende campings te verzamelen. Hierdoor is het mogelijk om in de ACSI-campinggidsen ieder jaar weer betrouwbare informatie uit eerste hand op te nemen. Het is handig om over een nieuwsgierige houding te beschikken en sociaal te zijn in de omgang. Uiteraard komt een kritische blik ook van pas want je doet onderzoek naar campings.

Er zijn in totaal ongeveer driehonderd campinginspecteurs die met elkaar ongeveer tienduizend campings in allerlei landen in Europa bezoeken en inspecteren. De inspecteurs krijgen een lijst mee waar meer dan tweehonderd voorzieningen op vermeld staan net als aandachtspunten. 

Geld verdienen als campinginspecteur vindt plaats in de periode van mei tot en met augustus. In deze periode is het de bedoeling om tussen de vijftien en dertig campings te bezoeken. Overigens neemt een bezoek aan een camping voor de inspectie een paar uur tijd in beslag. Het is aan jezelf hoeveel campings je op een dag wilt bezoeken en de planning is dan ook redelijk vrij in te vullen. Naast de punten op het inspectierapport bij langs te gaan, is het tevens de bedoeling om korte gesprekjes te houden. Dat doe je met de campingeigenaar, maar bijvoorbeeld ook met kampeerders die op de camping verblijven. In deze gesprekjes komt de onder meer de kampeerbeleving aan bod. 

Wat heb je nodig? In elk geval ervaring als kampeerder en je brengt daarbij het nodige enthousiasme mee. Bij voorkeur beschik je zelf over een kampeermiddel, zoals een tent of caravan, maar eigen vervoer is in ieder geval noodzakelijk. Naast dat je geld verdient per afgelegd bezoek aan een camping krijg je ook de beschikking over een laptop. Bovendien heb je natuurlijk alle vrijheid om van je vrije tijd te genieten. Zo heb je eigenlijk een betaalde vakantie, waarin je naast het bezoeken van campings allerlei leuke dingen kan ondernemen. 

Bovendien heb je de mogelijkheid om een andere taal in de praktijk te oefenen om op deze manier je taalvaardigheden in het Frans, Duits, Engels of Spaans te verbeteren. Verder is er nog een leuk extraatje aan verbonden, want ieder jaar dat je campinginspecteur bent, krijg je ook de mogelijkheid om van kortingen te profiteren en krijg je gratis producten. Ieder jaar wordt er voor alle inspecteurs bovendien een gezellig weekend georganiseerd, waar je onder meer verhalen met elkaar kan uitwisselen over alle belevenissen.