TOP 3
Spaaractief

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met YPP

Geld verdienen met YPP

YouTube is een videoplatform dat op allerlei manieren de gelegenheid biedt om geld te verdienen. Het is zeker niet eenvoudig om daar direct mee te beginnen, maar de aanhouder wint wel. Het geld komt dan ook niet zomaar aanwaaien bij de meer dan twee miljoen YouTube partners die er nu inkomsten uithalen. Er is in principe voor iedereen een mogelijkheid om geld te verdienen met het Partner Programma van YouTube ofwel met YPP.

 

Het partnerprogramma bestaat al weer meer dan veertien jaar en er zijn inderdaad voorwaarden om aan te voldoen als je ook geld wilt verdienen met YPP. Zo dien je in de eerste plaats al te zorgen dat er zich duizend mensen op je kanaal abonneren. Deze duizend abonnees of meer dienen bovendien in totaal vierduizend uur aan videofilmpjes van je kanaal te hebben bekeken.

YouTube heeft laten weten dat er steeds meer geld wordt betaald aan YouTubers die onderdeel uitmaken van YPP. In de periode van de laatste drie jaar is er al meer dan 25,6 miljard euro betaald. Dat is natuurlijk serieus geld. Het uitgekeerde geld heeft overigens betrekking op verschillende inkomstenbronnen. Zo heb je als contentmaker van YPP de gelegenheid om via advertenties geld te verdienen, maar leveren donaties eveneens inkomsten op net als natuurlijk de verkoop van merchandise.

Wil je ook op deze manier een nieuwe inkomstenbron aanboren dan is er werk aan de winkel. Je dient namelijk eerst duizend abonnees te verzamelen en daarbij aan het aantal kijkuren te voldoen. Maak daarom eerst een plan en werk het plan uit om voor jezelf doelen te halen, zoals met de groei van abonnees. In de eerste plaats is het echter belangrijk dat je interessante content plaats op YouTube. Heb je ergens specifieke kennis over en is daar nu een trend ingaande, zoals bij crypto. Werp jezelf dan op tot cryptogoeroe en verspreid je kennis met voorspellingen via YouTube. Zo zijn er allerlei onderwerpen te bedenken om content over te maken. 

Als je eenmaal bezig bent dan is het belangrijk om regelmatig nieuwe content te plaatsen. Je krijgt er als het goed is dan steeds meer abonnees bij. Bovendien voorkom je zo dat er abonnees afhaken, waardoor je weer minder snel kans hebt om geld te verdienen. Als je eenmaal de drempel hebt bereikt en aan de voorwaarden voldoet, kan je de aanmelding voor YPP regelen. Check altijd even de actuele richtlijnen om ervoor te zorgen dat je aanmelding soepel verloopt. Je komt als je het aanmeldproces hebt gevold automatisch in de wachtrij terecht. Het is dus niet zo dat je direct een beoordeling krijgt na je aanmelding.

Er zijn geautomatiseerde systemen die de aanwezige content controleren van je kanaal en nagaan of je voldoet aan de richtlijnen. Het is overigens altijd mogelijk om de status van de aanmelding te bekijken. Na toelating heb je de mogelijkheid om je advertentievoorkeuren vast te leggen en vanaf dat moment is het mogelijk om met YPP geld te verdienen. Blijf vanaf dat moment natuurlijk ook steeds nieuwe content toevoegen om nog meer geld te verdienen.