TOP 3
Spaaractief

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Stoppen met roken en op meerdere manieren geld verdienen

Stoppen met roken en op meerdere manieren geld verdienen

Stoppen met roken is in de eerste plaats goed voor de gezondheid, maar ook voor de portemonnee. Er zijn namelijk meerdere manieren om geld te verdienen door simpelweg te stoppen met roken. Overigens draagt de zorgverzekeraar graag bij als je wilt stoppen met roken. Bijvoorbeeld door de kosten te vergoeden als je van plan bent om hulpmiddelen te gebruiken of begeleiding te krijgen. In dat geval dien je wel aan meerdere voorwaarden te voordoen. Daarom is het ook handig om eerst even te checken bij je eigen zorgverzekeraar welke voorwaarden dat zijn en wat de vergoeding van kosten inhoudt.

Het echte geld verdienen door te stoppen met roken, volgt uit de besparing voor de rest van je leven. Reken maar eens uit hoeveel je rookt en wat je daar per week aan uitgeeft. Het is mogelijk om de rest van je leven veel geld te besparen. Dat klinkt natuurlijk aantrekkelijk en is een grote stimulans om maar met roken te stoppen. Je hebt er in meerdere opzichten de rest van je leven profijt van. Je gezondheid verbetert en je portemonnee wordt dikker. Bovendien wordt rookwaar in de toekomst alleen maar nog duurder. Het wordt rokers ook steeds minder gemakkelijk gemaakt om te roken. In de toekomst is er een scenario mogelijk dat je haast nergens meer mag roken en ook niet op het terras of op een openbare weg. 

Naast de forse besparing die het in de ban doen van rookwaar je oplevert, is er nog een manier om geld te verdienen. Dat is het geval als je een verzekering hebt waar de persoonlijke gezondheid een rol bij speelt. Denk maar aan een overlijdensrisicoverzekering die je hebt afgesloten bij een hypotheek op het huis. Wist je dat een niet-roker veel minder premie hoeft te betalen? Als je stopt met roken, betaal je minder premie en daarmee verdien je dus ook geld. De verzekeraar ziet het roken namelijk als een groot risico met betrekking tot het eerder overlijden. Daarom betalen rokers een hogere premie. Je moet bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering aangeven of je een roker bent of niet. Ben je een roker dan betaal je dus meer. Ben je een niet-roker dan betaal je minder. Als je nu al een overlijdensrisicoverzekering hebt en je stopt met roken, kan je dat doorgeven aan de verzekeraar. De premie gaat dan niet direct omlaag, want er gelden wel een aantal voorwaarden.

De verlaging van de premie van de overlijdensrisicoverzekering kan doorgaans omlaag als je twee jaar gestopt bent met roken. Dan ziet de verzekeraar je namelijk pas als ex-roker. Het is wel even iets om aan te denken als je nu van plan bent om te stoppen met roken. Zorg dan dat je de verzekeraar informeert dat je stopt met roken of al bent gestopt met roken. Je krijgt dan van de verzekeraar een lagere premie en dat levert dus gedurende de looptijd van de verzekering ook nog eens extra geld op. Er zijn maar weinig ex-rokers die hiervan op de hoogte zijn en die laten geld liggen.