TOP 3
Spaaractief

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met crypto staken

Geld verdienen met crypto staken

Geld dat je op de spaarrekening zet en laat staan voor een jaar of nog veel langer verdampt beetje bij beetje. Niet alleen omdat je niets meer aan rente verdient, maar ook omdat inflatie een rol speelt. Zo is geld dat je nu hebt staan over tien jaar misschien wel de helft minder waard. Alle reden dus om eens te kijken welke manieren er zijn om geld te verdienen. 

Beleggen in aandelen kan, maar een recessie ligt op de loer en dat betekent dat de koersen gaan dalen. Goud of zilver kopen kan ook, maar is wel wat omslachtig. Bovendien betaal je in Nederland btw als je een zilveren baar koopt. Dan moet je dat percentage eerst weer zien goed te maken voordat je van winst kan spreken bij een stijgende koers. Een veel betere optie op dit moment is geld verdienen met crypto staken. Het mes snijdt dan aan twee kanten. Je schaft crypto aan met de kans op waardestijging en verdient tegelijkertijd geld met crypto staken. 

Crypto staken betekent dat je cryptovaluta vasthoudt in een cryptowallet of op een exchange om het blockchainnetwerk te ondersteunen. In ruil voor het vasthouden van de crypto krijg je een vergoeding. Dat heet crypto staken. Beginners in crypto kiezen vaak voor een exchange om te handelen en te staken. Een voorbeeld daarvan is Bitvavo die zowel off-chain staking als on-chaing staking aanbiedt. Bij on-chain staking is er sprake van het actief bijdragen aan de blockchain zoals hiervoor al even is genoemd. Bij off-chain staking krijg je een beloning om de crypto van je Bitvavo account beschikbaar te stellen. Wil je geld verdienen met crypto staken dan behoud je gewoon zelf het recht om op elk willekeurig moment te verkopen. Behoud je de crypto in je account dan krijg je een beloning die dagelijks wordt berekend en een keer in de week wordt uitgekeerd.

Het is niet zo dat er voor iedere cryptovaluta een optie is om met staken geld te verdienen. Dat is onder meer wel mogelijk met Cardano (ADA) net als met Ethereum (ETH). Je kan de vergelijking trekken met het wegzetten van geld op een spaarrekening waar je een beloning in de vorm van rente voor krijgt. Ook VeChain (VET) is crypto met de optie om geld te verdienen met staken. In dit geval krijg je als je VeChain op je account houdt een vergoeding in de vorm van VeThor Token. Dat is een verschil met Cardano en Ethereum. Daar krijg je de vergoeding in dezelfde eenheid, maar bij VeChain krijg je de beloning in een aparte eenheid, namelijk VeThor Token (VTHO). 

De cryptohandel is de laatste tijd weer volop in het nieuws gekomen nadat Bitcoin tot recordhoogte is gestegen. Overigens is het ook mogelijk om geld te verdienen door Bitcoin te staken. De meeste beginners kiezen echter voor een altcoin die zich in de lagere regionen bevindt. Overigens hoef je geen hele bitcoin te kopen, want een deeltje aanschaffen is ook mogelijk. Dat geldt eveneens voor alle andere coins, zoals voor onder meer Cardano, Vechain en Ethereum.