TOP 3
MoneyMiljonair

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Simpele manieren om tijdens de lockdown online geld te verdienen

Simpele manieren om tijdens de lockdown online geld te verdienen

Er zijn op dit moment maar weinig bijbanen beschikbaar om een zakcentje bij te verdienen. Het enige waar nog geld mee is te verdienen, is in de bezorging van eten en drinken, werken in de zorg of in de supermarkt. Als je toch je inkomen elke maand wat omhoog wilt schroeven, zijn er een aantal simpele manieren om online geld te verdienen. Je hebt alleen een smartphone, tablet of laptop nodig om aan de slag te gaan.

Profiteer van cashback platforms

Er zijn cashback platforms die de mogelijkheid bieden om geld te verdienen. Dat doe je door via het platform naar de website te gaan, waarop je normaal gesproken al bestellingen plaatst. Meer is er niet voor nodig. Het neemt wel wat tijd in beslag voordat je een aardig bedrag hebt verdient, maar je hoeft er dan ook heel weinig voor te doen.

Schrijf over je hobby

Start een blog en schrijf over je hobby. Dat levert niet meteen geld op, maar als je aardig wat bezoekers weet te trekken wel. Er zijn bedrijven die graag een advertentie plaatsen of een artikel met sponsorlink willen zien. Daar betalen deze bedrijven dan voor. Het is voor hen een gemakkelijke vorm van reclame maken en jij verdient er geld aan. Het starten van een blog is helemaal niet moeilijk als je van WordPress gebruikmaakt.

Zet je overbodige spullen te koop

Een leuke manier om geld te verdienen tijdens de lockdown is door je overbodige spullen te koop aan te bieden. Struin door je kledingkast en leg de kleding die je nooit meer draagt apart op een stapel. Maak er goede foto’s van en noteer de maten, Vervolgens is het een kwestie van de kleding te koop aanbieden op marktplaatsen of via social media. Denk ook aan schoenen die je nooit meer draagt. Bovendien zijn allerlei soorten spullen tweedehands aan te bieden. Bijvoorbeeld meubels die in de weg staan of woondecoratie die je achterin een kast hebt gestopt en waar je nooit meer naar omkijkt. Ook studieboeken zijn interessant om te verkopen en geld mee te verdienen.

Vul enquêtes in

Er is een ding wat veel mensen tijdens de lockdown hebben en dat is tijd. Waarom dan niet je tijd nuttig besteden met het online invullen van vragenformulieren. Je mening is namelijk gewoon geld waard. Door vaak je mening te geven met het invullen van vragenlijsten is er een aardig zakcentje bij te verdienen. De onderwerpen zijn overigens heel divers en hebben betrekking op voedingsproducten, maar ook op televisieprogramma’s of op hotels. 

Verkoop eigen werk

Heb je een hobby en maak je leuke dingen? Bijvoorbeeld gehaakte knuffelbeesten of truien die je breit? Het is altijd mogelijk om je eigen werk te verkopen via internetsites, apps of social media kanalen die zich daarvoor lenen. Dat geldt ook voor kunstwerken die je maakt, zoals schilderijen of bewerkte foto’s. Heb je nog geen hobby denk dan na over waar je goed in bent en wat geschikt is voor de verkoop. Misschien wil jij je kennis over een bepaald onderwerp wel delen via een online cursus.