Fortnite campagne voor contentmakers om geld te verdienen

Er is een Fortnite campagne gelanceerd die contentmakers in staat stelt om geld te verdienen. Dit kan dan doordat spelers aankopen doen in het spel. Epic Games heeft de nieuwe campagne die gericht is op het geld laten verdienen door contentmakers in een blog bekendgemaakt. De campagne Support-A-Creator biedt spelers de gelegenheid om tegen betaling V-Bucks aan te schaffen en daarmee wordt in principe de contentmaker beloond. Contentmakers zijn er overigens in allerlei soorten, want het kan net zo goed een streamer zijn als een cosplayer. De campagne start over een week en loopt dan tot en met de rest van het jaar. Spelers van Fortnite die in de battle royal modus spelen kunnen in de gelijknamige shop het specifieke icoon Support A Creator zien.

Daarmee heeft de Fortnite speler de gelegenheid om het label Epic te kiezen en aan de hand daarvan een contentmaker uit te zoeken die zij een beloning gunnen. De V-Bucks die tijdens de campagne worden besteed, worden in echt geld omgezet en komen ten goede aan de desbetreffende personen. Op het moment dat een contentmaker door spelers voorzien is van 10.000 V-Bucks dan krijgt de contentmaker een bedrag van 4,35 euro. Overigens krijgen spelers na veertien dagen opnieuw de gelegenheid om een favoriete contentmaker te kiezen. Er zijn echt veel contentmakers die in aanmerking komen voor een beloning. Ook storytellers en videomakers komen hiervoor in aanmerking net als bijvoorbeeld muzikanten. Er moet wel aan meerdere eisen voldaan worden. Zo dient de contentmaker al wel in de afgelopen dertig dagen ook content te hebben geleverd en moet deze persoon op een sociaal platform in elk geval duizend volgers hebben.